Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح رتبه بندی فرهنگیان اظهارکرد: هرچند ٢ هزار میلیارد تومان برای شش ماهه دوم سال 98 در نظر گرفته شده است اما این مبلغ کفایت نمی کند و با محاسباتی که انجام داده‌ام به 15 هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی فرهنگیان و مرحله‌ای نیاز داریم که معلم با انگیزه سر کلاس برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان، مشاوران وزیر، مدیران کل ستادی و مدیران کل آموزش و پرورش استان‌های کشور، علی اصغر فانی که سخنران میهمان این گردهمایی بود، با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به مثابه یک خانواده است گفت: خانواده آموزش و پرورش یک میلیون عضو دارد و وزیر آموزش و پرورش به عنوان پدر در این خانواده نقش ایفا می کند، از خطاها می گذرد و از ناراحتی ها، ناراحت و از شادی‌ها شادان می شود.

وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش توسعه مشارکت، بهسازی منابع انسانی، تمرکز زدایی و مدیریت آموزشگاهی را برنامه‌های مهمی دانست و تاکید کرد: برای ارتقای مدرسه و رویکرد مدرسه محوری، آموزش مدیران کارسازترین سیاست است چرا که منابع پاسخگو نیست و لذا کار را از مدیر مدرسه آغاز کنیم تا مهارت‌ها و دانش مدیران ارتقاء پیدا کند.

وی افزود: به دنبال سبک های مدیریت آمریکایی و ژاپنی نروید لذا مطابق فرهنگ همان کشوری که در آن زندگی می کنیم، سبک مدیریتی داشته باشید، فرهنگ کشور ما  خانواده محور است و سبک مدیریت ما باید به صورت مدیریت خانواده باشد.

فانی با اشاره به اینکه وزیرآموزش و پرورش، مدیرکل، مدیر مدرسه و رهبر آموزشی است، اظهار کرد: رهبری آموزشی در مدیریت آموزشی به معنای اعمال نفوذ در همه نیروها است و مدیر مدرسه وقتی رهبر آموزشی است که بر دانش آموز ، معلم، اولیا و نهادهای محلی نفوذ داشته باشد و آنان با رغبت دستورات وی را اجرا کنند؛ در حقیقت وزیر باید در نقشش نفوذ داشته باشد.

وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: جلب اعتماد معلمان مهم ترین ویژگی یک رهبرآموزشی  است، یعنی وزیر باید اعتماد معلم، مدیر و دانش آموز را داشته باشد.

فانی با بیان اینکه چگونه این اعتماد باید ایجاد شود به پنج شرط اشاره کرد وگفت: شرط اول صداقت و شرط دوم شایستگی است که نیروها شایستگی وی را بپذیرند.

وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش شرط سوم را وفاداری دانست و گفت: ایجاد وفاداری نسبت به سازمان و همکاران است.

وی در ادامه اضافه کرد: چهارمین شرط ثبات رای و فکر است و پنجمین شرط، شفافیت است. با این پنج شرط قدرت نفوذ به وجود خواهد آمد و می توانیم رهبرآموزشی داشته باشیم . البته این پنج شرط  باید در ادراکات مخاطبین وجود داشته باشد و می دانیم که ادراک برداشتی است که از یک پدیده داریم ، بنابراین باید ادراک صداقت، شایستگی، وفاداری، ثبات و شفافیت را در همکاران به وجود بیاوریم.

فانی با اشاره به رفتار شهروندی سازمانی خاطرنشان کرد: این رفتار یعنی افرادی در سازمان داشته باشیم که فراتر از وظیفه کار کنند و انتظار پاداش نداشته باشند و در فرهنگ ما این رفتار شهروندی ‌معادل ایثار است و اگر رهبر آموزشی باشد و رفتار شهروندی سازمانی داشته باشیم، شرایط بسیار عالی خواهد بود.

وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای ایجاد رفتار شهروندی سازمانی چند نکته لازم است،گفت: اولین و مهمترین نکته ادراک عدالت است که سه نوع عدالت رویه ای ،توزیعی و مراوده‌ای داریم و در سازمان باید رویه و مقررات توام با عدالت باشد و در مراودات دقت در اعمال عدالت داشته باشیم.

وی در ادامه اذعان کرد: نکته دوم رضایت شغلی است لذا اگر انتظار داریم که معلم فراتر از وظیفه خودش انجام دهد،  باید وی رضایت شغلی داشته باشد چنانچه تحقیقات نشان می‌دهد که تنها پرداخت حقوق مکفی رضایت شغلی  ایجاد نمی‌کند و باید از روابط انسانی استفاده کنیم.

فانی تصریح کرد: سومین شرط، رهبری پرجاذبه است، یعنی شخصیت شما آنقدر متعالی باشد که افراد شما را دوست داشته باشند و چهارمین، ویژگی های شخصیتی کارکنان سازمان است و آخرین شرط بازنگری در شاخص های ارزیابی عملکرد است.

فانی با تشکر از زحمت های بطحایی در طول دوران وزارتش، با بیان اینکه حسینی مدیری از جنس  مدیران اجرا است، اظهار کرد: آموزش و پرورش نهاد دیر بازده است و دولت ها به دنبال فعالیت‌های زود بازده هستند و به همین علت ممکن است توجه کافی به آموزش و پرورش نداشته باشند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: با توجه به دو سال باقی مانده از دولت، اولین مشکل در آموزش و پرورش محدودیت زمانی است  که نمی‌توانیم کارهای وسیع انجام بدهیم.

وی با اشاره به اینکه باید اولویت ها را درنظر بگیریم، اظهار کرد: به استقرار ثبات و آرامش در آموزش و پرورش نیاز داریم و اکنون جای بحث‌های هیجانی و مطالعه نشده نیست. تا ابتدای سال تحصیلی کمتر از سه ماه فرصت داریم  و باید همه انرژی را در بازگشایی مدارس داشته باشیم  و بر فضاهای آموزشی، ساماندهی نیروی انسانی، تجهیز و نوسازی مدارس در استان سیل زده، مطالبات فرهنگیان و... تمرکز کنیم.

فانی با بیان اینکه در آموزش و پرورش دچار سکوت سازمانی شده‌ایم، اضافه کرد: این سکوت به دلیل ناامیدی معلمان است لذا این اتفاق برای آموزش و پرورش خطرناک است که بخشی از این ناامیدی ها هم به دلیل عدم انگیزش شغلی است.

وی افزود: اما باید اجرای رتبه بندی به شکل جدی پیگیری شود و حتما ستاد رتبه بندی با هماهنگی دولت تشکیل شود و در این مرحله هم تا قبل از مهرماه احکام رتبه بندی فرهنگیان صادر شود تا معلمان با انگیزه بیشتری در مهرماه در مدارس و کلاس‌های درس حضور یابند.

به گزارش معاونت اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش، وی توسعه مشارکت، بهسازی منابع انسانی، تمرکز زدایی و مدیریت آموزشگاهی را برنامه های مهمی دانست و تاکید کرد: برای ارتقای مدرسه و رویکرد مدرسه محوری، آموزش مدیران کارسازترین سیاست است چرا که منابع پاسخگو نیست و لذا کار را از مدیر مدرسه آغاز کنیم تا مهارت‌ها و دانش مدیران ارتقا پیدا کند.

فانی در پایان اظهارکرد: توصیه می کنم در کل کشور چند مرکز دائمی آموزش مدیریت برای مدیران مدارس راه اندازی کنیم که این مراکز دارای اعضای هیئت علمی باشند که به طور متمرکز بر این موضوع کار کنند لذا اگر مدیر خوب داشته باشیم با همین منابع و تجهیزات اتفاقات خوبی می توان رقم زد./ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۴۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی

رضامراد صحرایی در ششمین حضور وزارت آموزش و پرورش در پاسخگویی برخط مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد:مهم است که رابطه بی واسطه با مردم داشته باشیم و در خدمت آن ها باشیم و اگر توانایی انجام کارها را داشتیم، انجام دهیم. این روزها کشور مملو از شوق سپاس از معلم است، معلم به تعبیر رهبر انقلاب معمار آینده کشور است، معلم در مقام افسر سپاه پیشرفت کشور است و کسی که از گوهر وجود بچه ها چنان ظرفیتی می سازد که آینده کشور را تضمین کنند.

وی با اشاره به گرامیداشت روز معلم در سالگرد شهادت استاد مطهری گفت: در تفحص های شهدا، از یک دانش آموز شهید، کتابی در دست کشف شد و آن کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شد. کانون تربیت در هر کشوری، آموزش و پرورش است، فردا هم مانند سال قبل در روز ۱۲ اردیبهشت توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب با تعدادی از معلمان نمونه به نیابت از همه معلمان را خواهیم داشت روز معلم، روز عید معلمان است.

در ادامه بانویی از خراسان رضوی درباره آزمون جذب معلمان با استفاده از سهمیه بومی گفت: اتفاقی که در محاسبه نمرات آزمون افتاد با آنچه در دفترچه ثبت نام رخ داد کاملاً متفاوت بود.

صحرایی در پاسخ به این درخواست این بانوی متقاضی آزمون جذب معلمی گفت: این اتفاق عجیب است و هر آنچه در دفترچه آمده باید حتما اجرا شود این موضوع را حتما پیگیری می کنم چون دفترچه های ثبت نام بر مبنای قوانین بوده است اگر سال قبل برای همه دروس نمره بومی لحاظ شده امسال چرا برای اختصاصی ها فقط محاسبه شده است؟ این دفترچه‌ها میثاق ما در آموزش و پرورش با سازمان سنجش است.

ماجرای نامه صحرایی برای کاهش مبالغ کسر شده از حقوق دانشجو معلمان

در ادامه دانشجو معلمی که تعهد خدمت در استان فارس دارد ولی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در تهران است درباره مبالغ کسر شده از حقوق دانشجو معلمان سوالاتی داشت، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: سال ۹۱ گفته شده بود که ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای خدمات رفاهی باشد این مبنا در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و این موضوعی است که ما هم طرفدار دانشجو معلمان هستیم و معتقدیم هر خدماتی به سایر دانشجوبان داده می شود باید به دانشگاه فرهنگیان هم داده شود اما سازمان برنامه می گوید دانشجویان فرهنگیان تعهد خدمت دارند و بورسیه هستند و به دانشجویان بورسیه خوابگاه تعلق نمی گیرد.

وی افزود: این مسئله مصوبه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان است که رئیس آن رئیس جمهور است و باید این رأی در هیئت امنای این دانشگاه تصویب شود کسی که نامه من را در فضای مجازی منتشر کرده، پیگرد قانونی دارد و موضوع را به پلیس فتا اطلاع می دهیم، نامه جدید داده‌ایم که مبالغ کسر شده از حقوق دانشجو معلمان به میزان دریافت خدمات باشد و این موضوع به زودی در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصویب خواهد شد؛ اما در حال حاضر چون به دانشجویان بورسیه، خدمات داده نمی شود، دانشگاه فرهنگیان مجبور است از حقوق دانشجویان بابت خوابگاه و تغذیه کسر کند.

در ادامه پاسخگویی برخط وزیر آموزش و پرورش، معلمی از یکی از مدارس روستایی صعب العبور خواهان برقراری فوق العاده ویژه بود که وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: امسال ۸ معلم نمونه کشوری معلمان روستایی بودند. معلمان شاغل در روستاها زحمات زیادی می کشند، ما به جد دنبال احیای حق ایاب و ذهاب معلمان روستایی هستیم اما در خصوص فوق العاده ویژه باید گفت در حال حاضر هم این بند در فیش حقوقی هست اما ۱۰۰ درصد نیست و براساس قانون ۱۰۰ درصد فوق العاده ویژه به ۲۰ درصد کارکنان دولت تعلق می‌گیرد.

صحرایی با اشاره به اینکه سایر دستگاه‌ها نیز به دنبال اعمال رتبه بندی هستند، تاکید کرد: چون ۵۵ تا ۹۰ درصد با رتبه بندی به حقوق معلمان افزوده شد الان برخی کارکنانی که رتبه بندی ندارند مانند کارکنان بخش آی تی یا حقوقی که رتبه بندی ندارند، فوق العاده ویژه می‌گیرند اما حاضرند فوق العاده ویژه را بدهند ولی ذیل رتبه بندی بیایند.

وی افزود: با اصلاح حق التدریس کاری می کنیم که حقوق آن ها بیشتر شود الان حق التدریسی ها یک صدم کارکنان رسمی ما حقوق می گیرند، من هم خودم از روز اولی که معلم شدم در سال ۷۴، وارد روستا شدم؛ در آن زمان سعی می کردیم با دو شیفت کار کردن یا با ۱۲ ساعت اضافه کاری، مشکل معیشتی را حل کنم، همه اهتمام ما این است که به گونه ای که می توانیم به معلمان خدمت کنیم.

خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی

در ادامه مدیر یک مدرسه شبانه روزی دخترانه از استان گیلان نسبت به مشکلات بودجه‌ای مدارس شبانه‌روزی مناطق محروم ملاحظاتی داشت که وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به مشکلات ساختمانی این مدرسه، موضوع را بلافاصله به رئیس سازمان نوسازی مدارس منتقل و وی را مامور کرد در اسرع وقت تا کمتر از ۱۰ روز کاری آینده این موضوع پیگیری شود، وی همچنین دستور داد تا ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان هدیه به دانش آموزان محروم این مدرسه شبانه روزی برای تغذیه آن ها واریز شود؛ و گفت: این هدیه، ماحصل دغدغه مندی شما به عنوان مدیر مدرسه بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد فضاهای آموزشی بَردَسکَن خراسان رضوی در طرح نوسازی قرار گرفته‌ است
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود